Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αγελάδες που θέλουν να γίνουν χάμπουργκερ και μυστηριώδη κορίτσια στο Λαύριο


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά
Στην ταινία «Trois petits points» μια μοδίστρα περιμένει να επιστρέψει ο άνδρας της από τον πόλεμο
Αγελάδες που ονειρεύονται να γίνουν χάμπουργκερ, περίεργα στρατιωτικά παιχνίδια, μυστηριώδη κορίτσια και παράλληλα σύμπαντα συναντιούνται στο πιο όμορφο πάρκο της Αττικής, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Εκεί, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν μια συλλογή από τις καλύτερες, μικρού μήκους, καινοτόμες παραγωγές των τελευταίων ετών.
Το σημαντικότερο φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών στον κόσμο, το αντίστοιχο των Όσκαρ για τα μικτά μέσα, και μια διαδραστική πλατφόρμα ζύμωσης νέων τάσεων και δημιουργίας, η Ars Electronica παντρεύει την κινούμενη εικόνα και την μουσική με την ψηφιακή τέχνη, για να ανακαλύψει εναλλακτικές προτάσεις για την καλλιτεχνική δημιουργία.


Κάθε χρόνο το Prix Ars Electronica βραβεύει τις σημαντικότερες και αρτιότερες παραγωγές εναλλακτικών μέσων - και το 2ο Athens Open Air Film Festival συλλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές και σας τις παρουσιάζει σε μια πρωτοποριακή προβολή.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

The Cow Who Wanted to Be a Hamburger

Η ιστορία μιας νεαρής αγελάδας, που μαγεύεται από τη δύναμη μιας διαφήμισης χάμπουργκερ και βάζει ως απόλυτο στόχο της ζωής της να γίνει το καλύτερο χάμπουργκερ. Ένα παιδικό παραμύθι για την δύναμη της διαφήμισης, το νόημα της ζωής και τελικά την δοκιμασία της μητρικής αγάπης.

The Greek Crisis Explained

Η Ελλάδα, ένα νεαρό κακομαθημένο κορίτσι, καταβροχθίζεται από το Χρέος, ένα τεράστιο τέρας. Η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει μόνη της την Ελλάδα. Και όταν η ελπίδα χαθεί, το ΔΝΤ μπαίνει στο παιχνίδι...

La Détente

Σε ένα χαράκωμα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Γάλλος στρατιώτης παραλύει από φόβο. Το μυαλό του αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και αποδρά σε έναν κόσμο όπου τους πολέμους κάνουν παιχνίδια.

The Third & The Seventh

O Άλεξ Ρόμαν δημιουργεί ένα ψηφιακό περιβάλλον που ξεναγεί τον θεατή σε όλες τις παλιές του δημιουργίες και τον βοηθά να τα βιώσει διαφορετικά, απτά.

Meet Buck

Η ιστορία ενός συνηθισμένου τύπου ονόματι Μπακ, ο οποίος τυχαίνει να έχει κεφάλι ελαφιού. Και ο πατέρας της κοπέλας του δεν τρελαίνεται με την ιδέα να τον κάνει γαμπρό του...

Trois petits points

Μια μοδίστρα περιμένει να επιστρέψει ο άνδρας της από τον πόλεμο.

Umbra

Ένας εξερευνητής μπαίνει σε έναν άγνωστο κόσμο αλλά φαίνεται ότι έχει βρεθεί εκεί και στο παρελθόν.

Dripped

Νέα Υόρκη, 1950. Παθιασμένος με τη ζωγραφική, ο Τζακ τριγυρνάει στα μουσεία όλη τη μέρα. Κλέβει πίνακες, τους οποίους και κρύβει σπίτι του για...

My Mother's Coat

Μια Ιταλίδα μητέρα εξομολογείται στην κόρη της τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα στη δεκαετία του '70, αφήνοντας πίσω την μικρή της πόλη στην Ιταλία.

Paths of Hate

Μία εντυπωσιακή αερομαχία ανάμεσα σε δύο πιλότους φέρνει και τους δύο στα άκρα, μεταμορφώνοντάς τους σε κάτι σκοτεινό.

Train of Thought

Σε έναν κόσμο χάρτινο, τα νοσταλγικά σχέδια στο σημειωματάριο ενός άνδρα ζωντανεύουν από τον ρυθμό ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού.

One Minute Puberty

Ένα μονόλεπτο ταξίδι κινουμένων σχεδίων αφηγείται τις εμπειρίες ενός αγοριού με την εφηβεία.

Danny Boy

Ένας νεαρός, ο μόνος που διατηρεί το κεφάλι του σε μια ακέφαλη πολιτεία, περιδιαβαίνει τους δρόμους χωρίς σκοπό.

Stanley Pickle

Ο Στάνλεϊ δεν πάει ποτέ έξω. Του αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του και κάθε βράδυ η μητέρα του τον φιλά για καληνύχτα. Ο Στάνλεϊ είναι είκοσι ετών. Το πρόβλημα είναι για τον Στάνλεϊ όλα αυτά είναι φυσιολογικά μέχρι που η συνάντησή του με ένα μυστηριώδες κορίτσι φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του...

Newsroom ΔΟΛ