Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσεχές διάστημα ανακοινώνονται οι 21 φορείς του Δημοσίου, που θα αποτελέσουν τον «πιλότο» για την πρώτη φάση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων οργανισμών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο συνολικός αριθμός των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται θα ξεπεράσει τους 200.
Ήδη τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ολοκληρώσει τη πρώτη καταγραφή και έχουν βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με την αξιολόγηση στην οποία έχει μπει το σύνολο των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου. Από τα συμπεράσματα της σχετικής αξιολόγησης θα προκύψει και ο τελικός αριθμός των καταργούμενων φορέων.
Πάντως σε ό,τι αφορά τους 21 πρώτους φορείς, στην πλειονότητά τους θα συγχωνευθούν, ενώ σε κατάργηση οδηγούνται έξι από αυτούς. Πρόκειται για το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας – Πληροφόρησης και Πολιτισμού, το Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων, τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, και την Ελληνική Θαλάσσια Ένωση.


Εν τω μεταξύ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών και να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχή της αξιολόγησης θα γίνει από τους φορείς που θα κλείσουν. Επίσης σε κάθε υπουργείο που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των δομών θα αρχίζει άμεσα και η διαδικασία για το προσωπικό. Χθες τεχνικό κλιμάκιο της ομάδας κρούσης πραγματοποίησε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προσδιορίσει το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν για την ενεργοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

http://www.matrix24.gr