Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Σμύρνης

Σκάφος που μετέφερε παράνομα μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Σμύρνης. Για 61 νεκρούς κάνει λόγο στο διαδικτυακό της τόπο η Hurriyet.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, βρέθηκαν στο νερό 46 πτώματα, ενώ σύμφωνα με τις έρευνες των βατραχανθρώπων, άλλα 15 πτώματα ανασύρθηκαν από την αποθήκη του βυθισμένου σκάφους. «O συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 61, συμπεριλαμβανομένων 12 ανδρών, 18 γυναικών, 28 παιδιών και τριών βρεφών », σημειώνεται στην αναφορά του κυβερνήτη στο Ιζμίρ.
Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο υψηλός αριθμός των νεκρών οφείλεται στο ότι γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν σε κλειδωμένο τμήμα, χαμηλά στο πλοίο - ακόμη ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Το πλεούμενο που μετέφερε παράνομα μετανάστες προσέκρουσε σε βράχους αφότου είχε αναχωρήσει από το Αχμεντμπέιλι, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, και βούλιαξε σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή.
Από το ναυάγιο διασώθηκαν πάνω από 40 άτομα, όσοι μπόρεσαν να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Ανάμεσά τους είναι ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν. Το σκάφος ήταν μήκους 15 μέτρων και στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν από το Ιράκ και τη Συρία.

http://www.kathimerini.gr/