Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ Η ΔΗΜΑΡ

Ως δίκαιες και επιβεβλημένες θεωρεί τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και των εργαζόμενων η περιφερειακή οργάνωση Θεσσαλονίκης (ΠΕΘ) της ΔΗΜΑΡ και δηλώνει ότι θα συμμετέχει μαζί τους στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το Σάββατο ενόψει της ΔΕΘ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τις προσπάθειες της ΓΣΕΕ για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της εργασίας και των ΣΣΕ των εργαζόμενων, και τονίζει ότι θα παλέψει μέσα και έξω από την κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του πακέτου των 11,5 δις, που εμπεριέχει και άδικα αντικοινωνικά μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:




«Η χώρα, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε όλοι, στην πιο δύσκολη στιγμή μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Η ύφεση οδηγεί σε μείωση του ΑΕΠ σωρευτικά στο τέλος του 2012 πάνω από το 20% και τα εισοδήματα, τις συντάξεις και την ανεργία σε τρομακτικούς δείκτες.

Από την άλλη, το πακέτο 11,5 δις περικοπών για το 2013-2014 για να μειωθεί το έλλειμμα εμπεριέχεται στο μεσοπρόθεσμο και η κυβέρνηση, όπως οποιαδήποτε κυβέρνηση, όφειλε να το εφαρμόσει για να συνεχίσει η δανειοδότηση της χώρας, άλλως θα συνιστούσε παραβίαση της σύμβασης, με συνέπεια την ανοιχτή χρεοκοπία και τη διακινδύνευση της θέσης της χώρας στο ευρώ.

Η εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ ότι μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο δεν «βγαίνουν», ισχύει στο ακέραιο, δεν καθιστούν το χρέος διαχειρίσιμο, και η ακραία λιτότητα που επιβάλλουν βαθαίνουν την ύφεση, καταστρέφουν την οικονομία, ισοπεδώνουν την κοινωνία. Φυσικά η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να παράγει ελλείμματα.

Η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει μέσα και έξω από την κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του πακέτου των 11,5 δις, που εμπεριέχει και άδικα αντικοινωνικά μέτρα, ώστε να ανταλλαχθούν με χρόνο και πόρους από τους δανειστές μας και να αντικατασταθούν με μέτρα πάταξης της διαφθοράς, της φοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής ώστε και να βγει η θηλιά της ανακυκλούμενης ύφεσης.

Το κλίμα στην Ευρώπη σαφώς ωριμάζει, για αλλαγές στην πολιτική λιτότητας, στη βάση και των προβλημάτων ιδιαίτερα της Ισπανίας και της Ιταλίας .

Η χώρα σε κάθε περίπτωση σε αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις, πρέπει να είναι παρούσα στις επικείμενες συνόδους του EURO GROUP και της ΕΕ.

Η συγκρότηση του πακέτου των 11,5 δις, παρόλο που μέρος του περιέχει άδικα μέτρα που πρέπει να αντικατασταθούν, θα επιτρέψει την αποδέσμευση της δόσης 31,5 δις που θα αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τη διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρήσεις καθώς και στις πληρωμές των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τις προσπάθειες της ΓΣΕΕ για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της εργασίας και των ΣΣΕ των εργαζόμενων,

στηρίζει την πάλη για τον έλεγχο των τιμών στα τρόφιμα, τα καύσιμα, και αλλού και

καλεί για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, αύριο Σάββατο 6.00 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου».


http://www.matrix24.gr