Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Απολύσεις λόγω χρεών;


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και παρά τις διάφορες "χλιαρές" διαψεύσεις, όλα δείχνουν ότι η Συγκυβέρνηση αναζητά τρόπους και τεχνάσματα για να απολύσει μαζικά χιλιάδες υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα. Στο πλαίσιο αυτό στην εφημερίδα "6 μέρες" (2-3/3/2013) δημοσιεύτηκε ένα εκτενές άρθρο σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η περίπτωση απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων λόγω χρεών στο Δημόσιο (Εφορείες, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.) ή λόγω κατοχής αυθαιρέτου!
Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι επιχειρούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, δηλ. να παρουσιάσουν τις απολύσεις ως αποτέλεσμα προσωπικής ευθύνης του υπαλλήλου κι όχι ως κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις διαφόρων Υπουργών που επιχειρούν να εμφανίσουν τις απολύσεις ως "κινητικότητα".


Στη συνέχεια παραθέτουμε όλο το άρθρο για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων

 
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" (Κυριακή 3/3) η οποία στο κύριο άρθρο αναφέρεται σε 12.700 απολύσεις. Είναι προφανές ότι η "ομοβροντία" άρθρων και δημοσιευμάτων εντάσσεται σ' ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι προετοιμασίας της κοινής γνώμης και των εργαζομένων για την επερχόμενη σφαγή. Φαίνεται μάλιστα οι εξελίξεις αυτές να αποσυνδέονται μερικώς από τους νέους Οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του καθηγητή Γ. Κατρούγκαλου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου