Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πρόταση για μία ισχυρή, ανθρώπινη και σύγχρονη πολιτεία με σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα


Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ρ/στ «Flash FM 99,4»

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός γιατί μέσα από ένα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα μετά την εκλογή νέου προέδρου ολοκληρώσαμε ένα καινοτόμο, ενδιαφέρον και αποτελεσματικό κείμενο θέσεων. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχωρά στο Συνέδριό του και αυτό δεν είναι μία εσωτερική συζήτηση αλλά η προσυνεδριακή περίοδος πρέπει να τροφοδοτήσει τη συζήτηση με την κοινωνία. Γιατί την κοινωνία δεν την ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά ζητήματά μας αλλά πώς θα ζει καλύτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι υποχρεωμένος μέσα από το συνέδριό του να δώσει απαντήσεις σε πολλά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως οι μισθοί, η επιχειρηματικότητα, η ακρίβεια αλλά και τα θέματα της παιδείας, της υγείας, της δημοκρατίας, που αμφισβητούνται σήμερα στη χώρα μας. Θεωρώ ότι η πορεία προς το Συνέδριο θα δημιουργήσει μία κοινωνική κινητικότητα γιατί αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εδώ και έχει προτάσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash Fm 99,4» Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Β.Στολάκη.

«Είναι γεγονός» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος, «ότι, μετά τις δύο μεγάλες ήττες στις βουλευτικές εκλογές το 2023 και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία, που ήταν ένα σοκ για όλους στο ΣΥΡΙΖΑ, χρειαζόμαστε μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την επόμενη μέρα. Σήμερα το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Το μόνο που βλέπουμε είναι η ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις τράπεζες, στις συγκοινωνίες και βεβαίως πρωτιές στην ακρίβεια στα τρόφιμα, ενώ μάλιστα πολλά από αυτά παράγονται στην Ελλάδα, όπως το λάδι, τα τυροκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.ά. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα για την πρωτιά της χώρας μας στην ακρίβεια. Από την άλλη ο κ.Μητσοτάκης υποσχέθηκε λιγότερους φόρους προεκλογικά και μετεκλογικά ξεκίνησε με ένα χαράτσι στους επαγγελματίες και με αύξηση των φορολογικών εσόδων από το ΦΠΑ. Χρειάζεται, λοιπόν, στη χώρα μας να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση, χρειάζεται μία πρόταση πολιτικής αλλαγής για την Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. υπογράμμισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα. Μιλάει για μια ισχυρή πολιτεία, η οποία θα είναι σύγχρονη, θα έχει σχέδιο για την οικονομία και τη διοίκηση, ένα σχέδιο και για το περιβάλλον και για την αυτοδιοίκηση. Εκεί θα κριθούμε. Αυτό είναι το μοντέλο πολιτικής που θα ασκήσουμε, το μοντέλο της ισχυρής και σύγχρονης πολιτείας και όχι της κοινωνίας φαρ ουέστ του κ.Μητσοτάκη, όπου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Το μοντέλο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε μια κεντρική ιδέα: Να έχουν όλες και όλοι τα ίδια δικαιώματα στην πρόοδο. Να μη μένει κανείς στην «απ’ έξω». Αυτό είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αν λάβουμε υπόψιν και τις αβεβαιότητες που γεννιούνται παγκόσμια. Γιατί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε αδιαφάνεια και ανισότητες».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε «Εμείς από το 2019, όταν και ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατασκευή του έργου του Fly Over, είχαμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι το έργο αυτό δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό της πόλης και δεν είχε περιβαλλοντική αδειοδότηση. Υπήρχαν άλλα έργα που είχαν προτεραιότητα, όπως ο εξωτερικός δακτύλιος που θα έλυνε το σημερινό πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση και από τους φορείς της πόλης, με αποτέλεσμα να φθάσουμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση για την πόλη. Να έχει ξεκινήσει δηλαδή ένα έργο χωρίς να υπάρχει μελέτη για τη διαχείριση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων. Και αυτό το έργο να έχει ορίζοντα 4 ετών τουλάχιστον! Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάλεσε εγκαίρως τους αρμόδιους φορείς της πόλης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις μήνες (20 Νοεμβρίου) και ενημέρωσε τους φορείς για τη θέση του. Θα επαναφέρουμε συνεχώς το ζήτημα γιατί η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά. Χάνονται πάρα πολλές ώρες για τους Θεσσαλονικείς στους δρόμους της πόλης, που «χάνουν» κατά μέσο όρο περίπου μιάμιση ώρα την ημέρα για να πάνε και να έρθουν στη δουλειά τους ή στο σχολείο, το νοσοκομείο, κλπ. Η Κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει επιτέλους μία μελέτη κυκλοφοριακών λύσεων πολύ σύντομα!

Πρέπει οι φορείς της πόλης να αντιδράσουν. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πειράματα στην πλάτη της Θεσσαλονίκης και να μην αντιδρά κανείς. Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κάτι πρέπει να γίνει. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου