Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς οι πρώτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Σπέτσες: «Έχουμε να πούμε πολλά»

Με το Flying Cat 5 αναχώρησαν σήμερα το πρωί, στις 09:00, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με προορισμό τις Σπέτσες, όπου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο εργασιών, μετά από σχετική πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη. Οι υπόλοιποι θα ταξιδέψουν οδικώς μέχρι την Κόστα κι από εκεί θα μεταβούν στο νησί με θαλάσσιο ταξί.

Στο καράβι, το οποίο θα φτάσει στις 12:10 στις Σπέτσες, ανέβηκαν οι: Χρήστος Γιαννουλης, Πέτρος Παππάς, Μίλτος Ζαμπάρας, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέτα, Αλέξανδρος Μεικοπουλος, Γιώργος Καραμερος, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, Γιάννης Σαρακιωτης, Αλέκος Αυλωνίτης.

Εκεί βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια νέα διαδικασία, νομίζω ότι θα είναι πολύ παραγωγική, πολύ ουσιαστική. Έχουμε να πούμε πολλά. Θα γυρίσουμε δυναμικότεροι, προκειμένου να καταθέσουμε τις πολιτικές μας προτάσεις και να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μας», είπε ο Πέτρος Παππάς λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου και πρόσθεσε: «Είναι χρήσιμες αυτές οι διαδικασίες. Χρησιμοποιούνται από εταιρείες. Εγώ ως γιατρός το κάναμε συχνά σε περιοχές που δεν υπάρχουν περισπάσεις. Θα είναι πολλές οι ώρες της δουλειάς, αλλά σίγουρα θα συσφίξουμε και τις σχέσεις μας».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης δεν θέλησε να πει πολλά και αρκέστηκε στη φράση: «Θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Το πρόγραμμα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουν στις Σπέτσες είτε ακτοπλοϊκώς είτε οδικώς μέχρι Κόστα και μετά απέναντι με θαλάσσιο ταξί. Στο νησί του Αργοσαρωνικού δεν θα βρεθούν για γνωστούς λόγους που έχουν εξηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Έλενα Ακρίτα. Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα δήλωσε πως τελικά θα παραστεί στο μίτινγκ της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες, ενώ η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως ο βουλευτής Επικρατείας Όθων Ηλιόπουλος έρχεται για να παραστεί στις εργασίες από την Αμερική και θα αναχωρήσει την Κυριακή κατευθείαν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι συζητήσεις, οι παρουσιάσεις των Τομεαρχών με τα power point των προτάσεων που θα καταθέσουν θα πραγματοποιηθούν στην εξοχική κατοικία Κασσελάκη στις Σπέτσες. Ο πρώτος κύκλος συνεργασίας μεταξύ Κασσελάκη και βουλευτών θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή με μια σύντομη τοποθέτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και θα φτάσει μέχρι το βράδυ και κατόπιν ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο, μετά τις 8:30 το βράδυ, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του.

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί θα εκκινήσουν πάλι οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι και ακολούθως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εργασιών μέχρι το βράδυ. Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το τραπέζι στους βουλευτές στην ψαροταβέρνα «Ταρσανάς», καιρού επιτρέποντος με τους ανθρώπους της Κουμουνδούρου να ψάχνουν εναλλακτική λύση αν ο καιρός τους χαλάσει τα σχέδια. Την Κυριακή δεν προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος κύκλος εργασιών οπότε και προγραμματίζεται να ξεκινήσει η επιστροφή για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου