Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Μπούργκα, γάμοι ανήλικων ...και άλλες "διατάξεις"


Μιας και τρέχουνε τα νομοσχέδια για κοινωνικές "ανάγκες" και "αποκαταστάσεις" μπορεί να προστεθεί και ένα αρθράκι να απαγορευτούνε δημόσια οι μπούργκες τα νικάμπ τα τσαντόρια κλπ που ταπεινώνουν τις γυναίκες?

Και ο ''ευαισθητος'' στα ανθρώπινα δικαιώματα Μητσοτάκης να βγάλει νόμο ώστε να απαγορεύει τούς υποχρεωτικούς παιδικους γάμους και προξενιά στους ρομά όπου 10-11 και 12 χρόνων παντρεύουν τα κορίτσια με υποχρεωτικούς γάμους λες και είμαστε στο μεσαίωνα ή το Αφγανστάν....

Όπως αποκαλύπτουν κοινωνικές έρευνες και μελέτες, οι Ρομά παντρεύονται όταν φτάσουν στην εφηβεία, περίπου 11-15 ετών, αλλά ο άνδρας μπορεί να είναι και μεγαλύτερος και έτσι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα κορίτσι έντεκα ετών παντρεύεται έναν άντρα είκοσι πέντε ετών. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να εξετασθεί από πρακτική άποψη, και ως προς το ποινικό σκέλος του. Επίσης, η ανοχή προς αυτό το φαινόμενο ευνοεί την άρνηση της δυνατότητας των ανηλίκων να αποφασίζουν ελεύθερα για τον εαυτό τους και αντιβαίνει κατάφωρα και στην ευρωπαϊκή οδηγία υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου