Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ο “διπλός” συμβολισμός της επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη με τον επικεφαλής του πολωνικού κόμματος «Νέα Αριστερά»


Ο “διπλός” συμβολισμός της επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη με τον επικεφαλής του πολωνικού κόμματος «Νέα Αριστερά» : Ευρωσοσιαλιστής και ακτιβιστής του αγώνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

“Στις Ευρωεκλογές να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τη γενέτειρα της Δημοκρατίας” έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτησή του από το Άουσβιτς όπου προχθές το βράδυ βρέθηκε ανάμεσα σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την 79η επέτειο της Απελευθέρωσης του τόπου μαρτυρίου από τα ρωσικα στρατεύματα το 1944 στέλνοντας ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, εχουμε πολλή δουλειά μέχρι τις Ευρωεκλογές” συμπλήρωσε ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστή η τηλεφωνική επικοινωνίας που είχε με πρωτοβουλία του με τον πρόεδρο του Πολωνικού κόμματος Νέα Αριστερά που ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας . Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε με τον κ. Biedron για την συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη, και στήριξη του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ συζήτησαν τις εναλλακτικές πολιτικές που πρέπει να στηρίξουν οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν οι πολωνικές προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας και οικολογίας σε αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν. Τον Οκτώβριο είχαμε αλλαγή σκυτάλης στην Πολωνία όπου η σκληρή νεοφιλελευθερη διακυβέρνηση του PIS έχασε μετά από 8 χρόνια και σχηματίστηκε κυβέρνηση συνασπισμού των προοδευτικών δυνάμεων της οποίας ηγείται ο 66χρονος φιλελεύθερος Ντόναλντ Τουσκ που ηγείται του κόμματος Συνασπισμός Πολιτών (KO) και στην οποία συμμετέχει και η Νέα Αριστερά των Βουοντζίμιες Τσαζάστι και Ρόμπερτ Μπιέντρον.

Ιδιαίτερη σημασία έχει πάντως ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τυχαία περίπτωση και έχει τη δικιά της σημασία η πρωτοβουλία και για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Η “Νέα Αριστερά” το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μέλος των ευρωσοσιαλιστών ενώ ο Robert Biedron είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές και ακτιβιστές του αγώνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, στην Πολωνία. Διπλό λοιπόν το πολιτικό μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας του Στέφανου Κασσελάκη και για την περαιτέρω προσεγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωσοσιαλιστές, την ώρα που όλες μάλιστα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο βασικός εκφραστής του χώρους της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, αλλά και για την μεγάλη πολιτική αναστώση που έχει φέρει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων.

https://thefaq.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου