Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Η Νέα Αριστερά απαντά στον Μαρινάκη για τα περί προβοκάτσιας

 
Η Νέα Αριστερά απαντά στον Μαρινάκη για τα περί προβοκάτσιας
 
Παράλληλα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με «τις απειλές» του Μαξίμου για παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στα ΑΕΙ.

Μπροστά στις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου που απαιτεί να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, το Μαξίμου επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και ταυτόχρονα καταφεύγει σε τακτικές από το παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «διαχρονικά ο χώρος της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στα πανεπιστήμια κυρίως, και όχι μόνο, προσπαθεί να προκαλέσει προβοκάτσιες».

Και πρόσθεσε σε ανάλογο πνεύμα: «Μην κοροϊδευόμαστε, όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, που είναι στο ένα τρίτο σχεδόν των πανεπιστημίων, και όταν βλέπουμε και τον αριθμό των συμμετεχόντων είναι όλο και λιγότερος χρόνο με το χρόνο, είναι παρωχημένα αυτά τα αιτήματα. Υπάρχει διαρκής προσπάθεια του χώρου αυτού για προβοκάτσια, οπότε η κυβέρνηση τι θέλει; Να περάσει ο νόμος, να διασφαλιστεί η εξεταστική, να διασφαλίζεται προφανώς ο νόμος και να εφαρμόζεται παντού, όπου καλούνται οι Αρχές».

Άμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση από τη Νέα Αριστερά: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σήμερα για “προβοκάτσιες της Αριστεράς” και υποκινούμενες κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Ο κύριος Μαρινάκης επαναφέρει το λεξιλόγιο και τις θεωρίες που χρησιμοποιούσε η Ν.Δ. και η φοιτητική παράταξη που ο ίδιος υπηρετούσε την περίοδο του 2006-2007. Όταν το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες της ακαδημαϊκής κοινότητας οδήγησαν την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 στον κάλαθο των αχρήστων».

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης –εκτός από τον ωμό εκβιασμό στον οποίο προχώρησε προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εάν δεν προχωρήσει το θέμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας των εξετάσεων στις σχολές– έκανε αναφορά στην Αριστερά, λέγοντας με στόμφο πως εάν περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, θα πέσει το «τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς».

Σημειώνεται επίσης πως την ίδια ημέρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με μια αιφνιδιαστική ενέργεια, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο τους καταληψίες, όσο και τις πρυτανικές αρχές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Νέα Αριστερά τονίζει ότι ότι «οι ιδεοληπτικοί υπονομευτές του δημοσίου πανεπιστήμιου θα λάβουν και πάλι την απάντηση τους. Παρά τις απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα, τους εκβιασμούς για διακοπή της χρηματοδότησης και για απώλεια των εξεταστικών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με μαζικές συνελεύσεις πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τον Έβρο έως την Κρήτη. Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει την τύχη που είχε το ανέκδοτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Όσο για τις απειλές του κύριου Μαρινάκη για παρέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, θα επαναλάβουμε: Ούτε να το σκέφτεστε», υπογραμμίζει επίσης η Νέα Αριστερά, αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου όπως ότι «τελείωσαν οι εποχές που η Αστυνομία δεν έμπαινε» στα ιδρύματα.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/420250_i-nea-aristera-apanta-ston-marinaki-gia-ta-peri-probokatsias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου