Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αντιπροσωπεία του Καντάφι στη Ρωσία

Απεσταλμένοι του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι αναμένεται να έχουν συνομιλίες σήμερα στη Μόσχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ αύριο ξεχωριστές συνομιλίες, επίσης στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα διεξαχθούν με εκπροσώπους των ανταρτών της Λιβύης. Παράλληλα σήμερα νέοι νατοϊκοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν κοντά στην κατοικία του Καντάφι στην Τρίπολι.



Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο δεν έχει αναγνωρίζει τους αντικαθεστωτικούς ως νόμιμους εκπροσώπους του λαού και εξακολουθεί να σέβεται το καθεστώς Καντάφι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε την πληροφορία και τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επαναλαμβάνοντας την έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων στη Λιβύη.

Χθες ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνές Ποινικού Δικαστήριου, ο Λούις Μορένο Οκάμπο, πίεσε για έκδοση εντάλματος σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του Σαΐφ αλ Ισλάμ, καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντουλάχ αλ Σανούσι, φέρουν την ευθύνη για τη συστηματική και ευρεία καταστολή των πολιτών που αντιτίθενται στο καθεστώς. Τώρα απομένει από το σύνολο των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου να αποφασίσουν για το εάν θα εκδώσουν τα εντάλματα σύλληψης.

Εν τω μεταξύ τα διεθνή πρακτορεία ανέφεραν δύο εκρήξεις νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στην κατοικία του Καντάφι.

Δεν έχουν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου