Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ EUROGROUP

Δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση.Η πλειονότητα των ευρωπαίων αξιωματούχων κάνει λόγο για την ανάγκη περαιτέρω μέτρων λιτότητας. στην Ελλάδα

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από την ελληνική κυβέρνηση ζήτησε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε ως προϋπόθεση για ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων εάν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές το 2012.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να απαντήσει στις πιέσεις για λήψη προσθέτων μέτρων και κυρίως για προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευτεί και η επόμενη δόση του δανείου.
Πάντως, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δηλώνει ότι βλέπει θετικά το να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα παράτασης της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της, με τη συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών σε περίπτωση που το επιθυμούν.
Εν τω μεταξύ οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν το τριετές πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας, ύψους 78 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου