Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη πάνω από 90 σχολές και τμήματα



Δύο ξεχωριστές πορείες φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμτπης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των σχολών και τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ.


Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια προχώρησαν με πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε από την Ομόνοια πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.


Την ίδια ώρα, στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια Παιδεία, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το ελληνικό κοινοβούλιο, με ευρεία συναίνεση, μπαίνουν ολοένα και περισσότερο σχολές και τμήματα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 90 σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων τελούν υπό κατάληψη, σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε 9 Τεχνολογικά Ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη δεκάδες τμήματα.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως οι πρυτάνεις. Πάντως, χθες, καθηγητές από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο διαχώρισαν τη θέση τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της συγκλήτου να μεταφέρει την εξεταστική και υποστήριξαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος νόμος.

Σήμερα, καθηγητές που ανήκουν στην Παράταξη Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ) εξέδωσαν λεπτομερή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι είναι ανάγκη να στηρίξουν όλοι οι καθηγητές «ανοιχτά πανεπιστήμια».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατηγόρησε τις φοιτητικές παρατάξεις και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κλείνουν τα Πανεπιστήμια, αλλά και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ότι με τις αποφάσεις τους για αναβολή των εξεταστικών «ουσιαστικά υποδαυλίζουν τις καταλήψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου