Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αδειάζει» ο Ευ. Βενιζέλος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής


«Αδειάζει» ο Ευ. Βενιζέλος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής
«Δεν έχει γνώση, εμπειρία και υπευθυνότητα», λέει ο υπουργός Οικονομικών


Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο πόρισμα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περί ανεξέλεγκτης δυναμικής του ελληνικού χρέους. «Τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα που διαθέτουν οι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) αλλά και η ΤτΕ είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Ε. Βενιζέλος και συμπληρώνει «Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».



Αναλυτικότερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων, τόνισε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου