Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Κολέγιο» θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός το Μαξίμου


Το μοντέλο του «Κολεγίου των Επιτρόπων», που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προετοιμασία των συνεδριάσεων της, φέρεται να ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα φαινόμενα αντιπαράθεσης βουλευτών για τα υπό συζήτηση νομοσχέδια.



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το σχέδιο προβλέπει σύσκεψη στελεχών του γραφείου του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των γραφείων των υπουργών, πριν από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Κατά τη σύσκεψη θα γίνεται ενημέρωση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα συζητηθούν και θα καταγράφονται εντάσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο οι υπουργοί θα πηγαίνουν στις συνεδριάσεις έχοντας γνώση των νομοσχεδίων.

Οι αντιπαραθέσεις υπουργών είναι συχνό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα κάτι που οδήγησε, χθες, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη να κάνει δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «να επιβάλει ενότητα αλληλεγγύης, γιατί αυτή η εικόνα αδικεί την κυβέρνηση και αποπροσανατολίζει τον κόσμο».

Έξι... υπουργικά μέτωπα καταγράφει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Πριν από μία εβδομάδα ο Χάρης Παμπούκης υπέβαλε την παραίτησή του όταν σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου ο Χρ. Παπουτσής, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υπονόησε ότι ο τέως υπουργός τον υπονομεύει ζητώντας την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την υπαγωγή σε αυτό του Λιμενικού Σώματος.

Προχθές, σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου εξέφρασε τη διαφωνία της με τη ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος οι πανεπιστημιακοί γιατροί να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία, κάτι που τώρα απαγορεύεται. Η διαφωνία της προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λοβέρδου, που της είπε «εγώ έτσι μιλάω, εγώ έχω την πολιτική ευθύνη στην Υγεία και εγώ αυτό το μήνυμα δίνω». Επιπλέον, χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δεν έχουν καμιά δουλεια με τις προσλήψεις, αναφερόμενος στο θέμα με τη λεγόμενη κοινωφελή απασχόληση. Η θέση του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σχετική πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Ο Δημ. Ρέππας αναφερόμενος χθες στο θέμα που προέκυψε με το Γραφείο Προϋπολογισμού και τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να πάρει απολύτως το μέρος του κ. Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, πάντως οι αψιμαχίες Ρέππα – Ραγκούση συνεχίζονται, αυτή τη φορά με φόντο την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ για τα πληθυσμιακά κριτήρια στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Το τελευταίο μέτωπο είναι αυτό μεταξύ βουλευτών και υπουργών. Χθες, ο Απόστολος Κακλαμάνης «ξεσπάθωσε» χθες στη βουλή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα, ενώ η βουλευτής, Τόνια Αντωνίου κατά του υπουργού Υποδομών, Γ. Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου