Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Ήρθα για να παίξω τον πρόεδρο, όχι για να γίνω πρόεδρος» λέει ο Τζορτζ Κλούνεϊ


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αστειεύεται με τους δημοσιογράφους στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας
Ενδιαφέρεται για την πολιτική, έχει μεγάλο κοινωνικό έργο, παίζει έναν κυβερνήτη των Δημοκρατικών. Όμως, όχι. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν επιθυμεί να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική, ούτε να αναλάβει πολιτικό ρόλο: δεν θα ακουστεί ποτέ το «Τζορτζ Κλούνεϊ για πρόεδρος». «Έχουμε έναν έξυπνο πρόεδρο που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στο να κυβερνήσει. Γιατί να θέλει κανείς να προσφερθεί εθελοντικά για αυτή τη δουλειά;» αναρωτιέται ο ίδιος. Η ταινία του The Ides of March έκανε πρεμιέρα στη Βενετία και απέσπασε θετικά σχόλια. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν δεδομένη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του Ράιαν Γκόσλινγκ.




«Υπάρχει ένας άνδρας στη διακυβέρνηση τώρα που είναι εξυπνότερος από τους περισσότερους που γνωρίζετε, που είναι πιο καλός, δείχνει περισσότερη συμπόνια από τον οποιονδήποτε γνωρίζετε, που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στο να κυβερνήσει. Γιατί να θέλει κανείς να προσφερθεί εθελοντικά για αυτή τη δουλειά;» αναρωτιέται στη συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου παρουσίασε τη νέα σκηνοθετική του δουλειά The Ides of March.

«Αλλά και να μην βρισκόταν εκεί ο Ομπάμα, πάλι αρνητικός θα ήμουν. Είναι προτιμότερο να παίρνεις αποφάσεις για ζητήματα όπως το γύρισμα μιας ταινίας παρά για τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανά την υφήλιο» δηλώνει.

Αν και το φιλμ του μιλάει για τους μηχανισμούς της πολιτικής, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός δηλώνει ότι δεν αφορά την πολιτική.

«Μπορεί κανείς να το τοποθετήσει στη Γουόλ Στριτ ή οπουδήποτε αλλού και αφορά τα ίδια θέματα. Πρόκειται για θέματα ηθικής, για το εάν θα πουλούσες την ψυχή σου για οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Στο Ides of March πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνεϊ ως υποψήφιος πρόεδρος, ο Ράιαν Γκόσλινγκ ως εκπρόσωπος Τύπου και ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο ρόλο ενός διευθυντή εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου