Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σε υποβάθμιση 12 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Βρετανία προχώρησε η Moody's

Η Moody's Investors Service ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους και των καταθέσεων σε 12 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Βρετανία, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε μόλις ένα.
Με τις υποβαθμίσεις ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των υποθέσεων συστημικής στήριξης από την βρετανική κυβέρνηση για τα εν λόγω ιδρύματα, σημείωσε.


Ειδικότερα, υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την Lloyds TSB Bank (σε A1 από Aa3), την Santander UK (σε A1 από Aa3) και την Co-Operative Bank (σε A3 από A2).

Υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες τις RBS (σε A2 από Aa3) και Nationwide Building Society (σε A2 από Aa3).

Τέλος, υποβάθμισε 7 μικρότερους στεγαστικούς οργανισμούς (building societies) κατά μία έως πέντε βαθμίδες.

Επιβεβαίωσε παράλληλα την αξιολόγηση της Clydesdale Bank σε A2 με αρνητικό outlook.

Η Moody's σημειώνει ότι οι υποβαθμίσεις ακολουθούν την επαναξιολόγηση για το περιβάλλον στήριξης στη Βρετανία. Όπως σημειώνει, η συστημική στήριξη έχει αφαιρεθεί για τα 7 μικρότερα ιδρύματα, ενώ έχει μειωθεί για τα μεγαλύτερα ιδρύματα συστημικής σημασίας.

Σημειώνει εξάλλου ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ένα επίπεδο στήριξης σε ιδρύματα συστημικής σημασίας, ωστόσο είναι περισσότερο πιθανό πλέον να επιτρέψει την κατάρρευση μικρότερων ιδρυμάτων εφόσον βρεθούν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου