Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαπατημένη από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά, χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Νίκαια. Η ίδια υπήρξε στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και θεωρείται ότι ήταν στον σκληρό πυρήνα του επί εποχής Παπανδρέου. Πολύς λόγος γίνεται από χθες, μάλιστα, για μια πιθανή σύνταξή της με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο στενός της κύκλος δηλώνει ότι είναι απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ της «κλείνουν την πόρτα».
Άνθρωποι του περιβάλλοντος της κας Γιαννακά δήλωσαν στο tvxs.gr, ότι η ίδια αισθάνεται πως εξαπατήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς πίστεψε ότι και η πρώτη αλλά και η δεύτερη υπερψήφιση των μνημονίων θα έφερναν την αλλαγή και θα σηματοδοτούσαν την ανάπτυξη στην χώρα. Θεωρούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα θίγονταν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των νέων ανθρώπων.
Την δυσαρέσκειά της προς το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, αποδεικνύει η παρουσία της στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ενδεικτική των προθέσεων της καθώς φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυτόν τον πολιτικό φορέα ως μια εναλλακτική λύση.


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στο twitter ότι «Η κ Γιαννακά δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Έως χθες ήταν σκληρά μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και αντισυριζα. Για τους λόγους που πήγε στην Νίκαια, ας πει η ίδια», ενώ μετά κατά τη διάρκεια συζήτησης με άλλον χρήστη της διαδικτυακής πλατφόρμας έγραψε πως «η προφανής αρνητική μου στάση είναι θέμα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και δεοντολογίας. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιες "μεταγραφές"».

http://tvxs.gr