Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το FBI παρακολουθεί 12 εκατομμύρια iPhone και iPad

Το FBI παρακολουθεί 12 εκατομμύρια iPhone και iPad12 εκατομμύρια λογαριασμούς από iPhone και iPad βρέθηκαν σε υπολογιστή του FBI σύμφωνα με δηλώσεις των Anonymous.
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να μπουν σε υπολογιστή του FBI και να ανακαλύψουν τις ταυτότητες 12 εκατομμυρίων συσκευών iPhone και iPad.
Οι χάκερ προσπαθούν να φέρουν στη δημοσιότητα το μυστικό σχέδιο παρακολούθησης του FBI που περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευές και δεδομένα για τους χρήστες τους.
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι το FBI παρακολουθεί διακριτικά τους χρήστες προϊόντων της Apple κι αυτό γίνεται χάρη στον UDID, μια μοναδική ταυτότητα που έχει κάθε προϊόν της εταιρείας.
Το UDID δημιουργήθηκε για να μπορεί η Apple και οι διαφημιστές να εντοπίζουν τη συμπεριφορά των χρηστών και να μπορούν να τους παρουσιάζουν τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τους Anonymous, ένας χάκερ που ανήκει στην ομάδα τους κατάφερε να μπει στον υπολογιστή του ειδικού πράκτορα Christopher Stangl από το γραφείο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου του 2012.
Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία του Java για να κλέψουν ένα CSV αρχείο που περιλαμβάνει μια λίστα με 12,367,232 Apple iOS UDID μαζί με username, τύπο συσκευής, ταχυδρομικούς κώδικες, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, διευθύνσεις κλπ.
Οι χάκερ δημοσίευσαν 1.000.001 λογαριασμούς χωρίς να δημοσιεύσουν τα προσωπικά δεδομένα σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι το FBI κατασκοπεύει τους χρήστες με τη βοήθεια των Apple συσκευών τους.
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημοσιεύουν τα δεδομένα καθώς η Apple σχεδιάζει να λανσάρει μια εναλλακτική λύση στο σύστημα UDID.

Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος simosego@gmail.com
http://www.e-go.gr