Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ 85ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Σύμβολο κατά των εξώσεων στην Ισπανία – πάνω από 350.000 πολίτες έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης λόγω χρεών σε τράπεζες – έγινε μία 85χρονη αφού οι πυροσβέστες που στάλθηκαν να την διώξουν από το σπίτι της, αρνήθηκαν να το κάνουν.
Η ιστορία της Αουρέλια Ρέι είχε πάρει διαστάσεις καθώς η γυναίκα απειλείται με έξωση από την τράπεζα έχοντας καθυστερήσει μόνο μία δόση πληρωμής. Στο πλευρό της βρέθηκε αμέσως το κίνημα κατά των εξώσεων με το όνομα “Stop Desahucios”.



Έτσι οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι της για να εκτελέσουν την εντολή έξωσης, βρήκαν μπροστά τους μία διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που ήρθαν να συμπαρασταθούν και να εμποδίσουν αν είναι δυνατό την έξωση.

Πράγμα που δεν χρειάστηκε γιατί τελικά οι ίδιοι οι πυροσβέστες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην έξωση. Ένας εξ αυτών μάλιστα φαίνεται σε φωτογραφίες από το περιστατικό να κουνά ένα χαρτί του κινήματος κατά των εξώσεων.

Επιπλέον οι πυροσβέστες της Καταλονίας ανακοίνωσαν την Τρίτη πως δεν πρόκειται πλέον να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε έξωση, αρνούμενοι να γίνουν “μαριονέτες των τραπεζών” και επιδεικνύοντας αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία επιτρέπει στις ισπανικές τράπεζες να κατάσχουν σπίτια για “κόκκινα” δάνεια ενώ το χρέος παραμένει στις υποχρεώσεις του πολίτη. Πάνω από 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης από το 2008, καθώς η κρίση που βαθαίνει δεν τους επιτρέπει να εξοφλούν τα δάνειά τους.
http://kartesios.com/?p=114461#more-114461

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου