Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


«Η κεντροαριστερά θα υπερισχύσει στις εκλογές και δεσμεύομαι να ζητήσω την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου. Σεβόμαστε τα όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά θα παλέψουμε για να αλλάξουν. Όσο για την Ελλάδα, νομίζω ότι η θεραπεία είναι λανθασμένη και ότι ο ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία».

Το κόμμα του κ. Βέντολα συγκεντρώνει περίπου το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και συμμετέχει στην ευρύτερη κεντροαριστερή συμμαχία, με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα, που φέρεται να διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό του 33%.
Σε συνάντησή του, σήμερα, με τον ξένο τύπο, ο κ. Βέντολα (ο οποίος είναι περιφερειάρχης της Απουλίας και θεωρείται ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο πολιτισμού) απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, πρόσθεσε:

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι τις αντιφάσεις της λιτότητας, διότι μια πιο φτωχή κοινωνία δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση. Πιστεύω ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα μπορούσε να διατηρηθεί σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες δαπάνες του δημοσίου, αλλά όχι στον τομέα των επενδύσεων και τις ανάπτυξης, ώστε να μπορέσει να δοθεί νέα, δυναμική ώθηση και στα δημόσια έργα».

«Στην Ευρώπη πρέπει να απορρίψουμε κάθε είδος λαϊκισμού και πιστεύω, ακριβώς, ότι η ελληνική κρίση πρέπει να αναλυθεί και υπό το φως του άκρως ανησυχητικού φαινομένου των περιπολιών της Χρυσής Αυγής. Η δε λιτότητα, επιβάλλεται να αναθεωρηθεί, αφού ακόμη και στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγνωρίζουν, πλέον, τα όριά της», πρόσθεσε ο κ.Βέντολα.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες ιταλικές εκλογές, ο αριστερός περιφερειάρχης της Απουλίας υπογράμμισε ότι «θα ζητήσει από τον σύμμαχό του και υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστερής παράταξης Πιερλουίτζι Μπερσάνι, να τύχουν εφαρμογής οι δεσμεύσεις για πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και για διαφάνεια στις χρηματαγορές».

«Επιθυμούμε να ξεκινήσουμε διάλογο με τους βουλευτές που θα καταφέρει να εκλέξει το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο. Θα πρέπει, όμως, να καταφέρουν να περάσουν από την φάση της καταγγελίας των προβλημάτων, σε εκείνη της παραγωγής ουσιαστικών προτάσεων για την επίλυσή τους», συμπλήρωσε ο Νίκι Βέντολα.

πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου