Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Επτά μετανάστες πνίγηκαν στο πέρασμα για την Ιταλία


Επτά μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Ιταλία πιασμένοι από ένα μεγάλο κλουβί αλίευσης τόνου, το οποίο τραβούσε ένα ψαροκάικο, σύμφωνα με μάρτυρες από τους 95 ανθρώπους που διασώθηκαν από την ακτοφυλακή

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε μετανάστες έξω από την ακτή της Σικελίας μετά από αναφορές που έφτασαν ότι δεκάδες άνθρωποι είχαν κρεμαστεί από ένα κλουβί αλίευσης τόνου σε απεγνωσμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ιταλία.

Οι επιζώντες δήλωσαν αργότερα στους διασώστες ότι επτά άνθρωποι που ήταν μαζί τους είχαν πνιγεί όταν προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στο σκάφος και το πλήρωμα έκοψε το σχοινί που συνέδεε το πλοίο με το κλουβί αλίευσης.

Μάρτυρες δήλωσαν στα ιταλικά ΜΜΕ ότι τα θύματα σπρώχθηκαν πίσω στη θάλασσα.

Οι διασώστες έβγαλαν πάνω από 250 ανθρώπους από τη θάλασσα με βάρκες την Κυριακή, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έφτασε στην Ιταλία το σαββατοκύριακο έφτασε τους 900.

Περισσότεροι από 100 άνδρες από την Ερέτρια μεταφέρθηκαν στο νησί Lempedusa, έξω από τη σικελική ακτή, μαζί με άλλους 55 ανθρώπους από ένα διαφορετικό σκάφος, μερικοί από τους οποίους πήδηξαν στη θάλασσα μόλις είδαν την ακτοφυλακή.

Το Σάββατο περίπου 690 μετανάστες διασώθηκαν από πλοία που αντιμετώπιζαν μηχανικά προβλήματα ή από βάρκες που είχαν αρχίσει να μπάζουν νερό, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού κοριτσιού, το οποίο γεννήθηκε κατά τη πέρασμα από την Τουρκία.

Οι καλές καιρικές συνθήκες έχουν αυξήσει τους φόβους για αυξημένους αριθμούς μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ιταλία από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου