Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όσα ίσχυαν πριν την ΠΝΠ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


«Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής»
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έκθετος και παράνομος.
Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Βενιζέλο και Κουβέλη να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν. "Όλα τα αλλά είναι προφάσεις εν αμαρτίες", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση χωρίς περιστροφές να φέρει στη Βουλή τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την πλήρη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
"Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι: "Οι όποιες προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης και των εταίρων της να κερδίσουν χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει τους καθιστά ακόμα περισσότερο έκθετους στον ελληνικό λαό ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση και έχει συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία".
 Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου