Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η Επανάσταση έχει αρχίσει ??

Νομίζω ότι έχουμε παρερμηνεύσει τον όρο "επανάσταση". 

Τον έχουμε ταυτίσει με ένα σωρό έννοιες, με ένα σωρό κινητοποιήσεις,
με τις απεργίες και με τον «πόλεμο» ενάντια στο κατεστημένο ή στην εκάστοτε κυβέρνηση που μας επιβάλλει τους δικούς της όρους.
Η επανάσταση στη μικρή μας χώρα έχει ξεκινήσει ήδη. Από απλούς ανθρώπους, από ομάδες που έχουν παραμερίσει τα δικά τους συμφέροντα, τον υπέρμετρο εγωισμό τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεισφέρουν στην κοινωνία και στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο.
Κακά τα ψέματα, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας τάξης οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το μέγεθος της ζημιάς, το μέγεθος της κατάστασης που μας έχει επιβληθεί.
Κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν φάρμακα, αγροτικά προϊόντα από παραγωγούς, συσσίτια σε αστέγους, δράσεις από ομάδες απλών ανθρώπων, σελίδες στο internet, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εγώ αποκαλώ «επανάσταση». Επανάσταση ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Επανάσταση απέναντι στον τρόπο ζωής που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
Ίσως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Είτε με την εθελοντική μας εργασία, είτε από το υστέρημά μας. Καλώς η κακώς, ο τρόπος ζωής που είχαμε συνηθίσει, έχει αλλάξει. Ας ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής των άλλων. Δεν υπάρχει αντάλλαγμα υλικό. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και το αίσθημα της προσφοράς είναι αρκετά. Επανάσταση, τώρα.
http://anarxaszante.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου