Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Έγκλημα και τιμωρία

Το κύριο άρθρο της Αυγής
Πολλά τα παράδοξα που ακούμε καθημερινά. Το ΔΝΤ ομολογεί το λάθος του για το Μνημόνιο, αλλά επιμένει στην ίδια συνταγή. Η Κομισιόν και η ΕΚΤ κατηγορούν, ως αθώες περιστερές, το ΔΝΤ ότι ευθύνεται για τη λανθασμένη συνταγή, επιμένουν όμως κι αυτοί, ως εντολοδόχοι των πιστωτών, στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Ο Σαμαράς υποδύεται τον αντιμνημονιακό της πρώτης περιόδου για να εφαρμόσει πιστά τώρα το Μνημόνιο, ισχυριζόμενος ότι πασχίζει να διορθώσει τα "παλαιά λάθη"! Ο Βενιζέλος περιφέρει το PSI ως προσωπική επιτυχία του, παρ' ότι όλοι γνωρίζουν, και το ΔΝΤ παραδέχεται, ότι έγινε στον λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Ο Κουβέλης ξαναθυμήθηκε το σλόγκαν της "βελτίωσης των όρων του Μνημονίου". Και οι τρεις τους όμως, προς Θεού, δεν θέτουν σε κίνδυνο την "κυβερνητική σταθερότητα": την εφαρμογή του Μνημονίου! Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά την πρώτη αμήχανη αντίδρασή τους, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το "λάθος" του ΔΝΤ, παίζοντας τον ρόλο τής "συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης".

Δεν υπάρχουν περιθώρια για κοροϊδία. Η κοινωνία βιώνει την κρίση ως τραγωδία. Ακόμη και η ΕΛΣΤΑΤ "διορθώνει" επί τα χείρω το ποσοστό της ύφεσης. Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να διαβλέπει αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο, αλλά η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει σταθερή άνοδο της ανεργίας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια της τρικομματικής "κυβερνοαντιπολίτευσης"! Το ΔΝΤ απαιτεί νέα εξοντωτικά μέτρα, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για την επόμενη τριετία, εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού του 2014 και των μέτρων για το 2015 και το 2016.

Από την όψιμη παραδοχή του ΔΝΤ προκύπτει όμως κι ένα ηθικοπολιτικό θέμα. Η καθυστέρηση να γίνει το κούρεμα δεν ήταν ένα λάθος, αλλά μια συνειδητή επιλογή των πιστωτών. Εξυπηρετούσε δύο στόχους. Ο πρώτος, να χρησιμοποιηθεί το δημοσιονομικό χρέος ως όχημα για την επιβολή του Μνημονίου και την υποταγή της χώρας στην τρόικα. Ο δεύτερος, να ξεφορτωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα, αφήνοντας τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία στο έλεος των πιστωτών. Αυτή η αλήθεια υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες των τριών μνημονιακών κυβερνήσεων. Ας μην πανηγυρίζουν κιόλας! Ας μην μας κοροϊδεύουν για το success story! Σύντομα θα έρθει η ώρα να πληρώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου