Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Il Sole 24 Ore: Ο Σαμαράς λέει ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές



«Στην Ελλάδα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υπόσχεται μείωση των φόρων, αλλά μετά εκμυστηρεύεται: είναι μόνο προπαγάνδα»: Πρόκειται για άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», την Κυριακή. Η ιταλική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το αίτημα της μείωσης των φόρων είναι απλώς φληνάφημα του κ. Σαμαρά για να αναλάβει την εξουσία.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, η Ν.Δ έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις φτάνοντας στο 31% το ποσοστό της έναντι του 27% του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Α. Σαμαράς, ξεπέρασε σε δημοτικότητα για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2009 τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, τα "καλά νέα" για τον κ. Σαμαρά, σταματούν εκεί, στο ιταλικό δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι λαϊκισμού και φτάνει να εισηγείται μια ανεύθυνη πρόταση. Το συμπέρασμα αυτό αιτιολογείται από το ότι ο κ. Σαμαράς αντιτάχθηκε στο σχέδιο λιτότητας της τρόικας και του ΔΝΤ, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει μείωση φόρων την πιο ακατάλληλη στιγμή. Όταν δηλαδή, η χώρα έπρεπε να ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να μπορέσει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος.
Ζητάει τη μείωση των φόρων μόνο για προεκλογικούς λόγους, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Filllon, υποστηρίζει η «Il Sole 24 Ore». Μάλιστα, υποστηρίζει, πως ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι μόλις αναλάβει την εξουσία δεν θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου