Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ποιά κυβέρνηση θήτευσες συντρόφισσα Γεννηματά;


Ήδη έχει αρχίζει να σχολιάζεται η συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, της Φώφης Γεννηματά, στο ραδιόφωνο του Flash, όπου επιμελώς απέφυγε να κάνει αναφορά στο όνομα Παπανδρέου, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σε απόσπασμα της συνέντευξης η Γεννηματά ανέφερε:
"Εγώ θα έλεγα ότι, κάθε μέρα που περνάει, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια
...που ακολουθήθηκε και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, από την Κυβέρνηση Παπαδήμου - και βλέπουμε και σήμερα να εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο - ήταν ένας μονόδρομος. Ήταν ένας μονόδρομος, ακριβώς για να μη ζήσουν οι Έλληνες πολίτες στιγμές Αργεντινής και να μην έχουν αυτά τα βιώματα...".

Ενώ, ουσιαστικά μιλά για δικαίωση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αποφεύγει να "ονοματίσει" τον πρώην πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, που ηγήθηκε της προσπάθειας και τελικά, ανέλαβε και όλο το πολιτικό κόστος.
Βέβαια, προκειμένου να μην κατηγορηθούμε για προκατάληψη, ότι κατά τη ροή του λόγου δεν ανέφερε ονόματα, σημειώσαμε ότι λίγο αργότερα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, χρησιμοποιώντας ονόματα:

"Η πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και η πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχαν ως αποτέλεσμα μόνο τις περικοπές και τα μέτρα, αλλά δύο πολύ μεγάλα πακέτα δανεισμού, τα μεγαλύτερα πακέτα που έχουν δοθεί ποτέ σε χώρα, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, την επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής, τα μειωμένα επιτόκια, τη συμφωνία ότι θα δοθούν στη χώρα τα χρήματα τα οποία η χώρα έχει ανάγκη για να ζήσει, γιατί χρωστάει σε μικρομεσαίους και σε επιχειρηματίες."

Μπαίνουμε λοιπόν, στον πειρασμό, να υπενθυμίσουμε στην συντρόφισσα Γεννηματά ότι ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου και η ίδια διατέλεσε υπουργός αναπληρωτής. Ο Βενιζέλος ΔΕΝ ήταν πρόεδρος σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Πασοκ της διετίας, ήταν κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η δικαίωση για την οποία δειλά δειλά μιλά τώρα το "υπό ανασύσταση" ΠΑΣΟΚ και η Γεννηματά, ήταν μιάς κυβέρνησης που έκανε σκληρές επιλογές υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο την ανάκαμψη και την οριστική απομάκρυνση από πρακτικές που οδήγησαν στις χρόνιες παθογένειες, διαφθορά, φοροδιαφυγή....
Αφού λοιπόν, ξεκίνησαν να αποδέχονται τη δικαίωση των πολιτικών Παπανδρέου, ας έχουν τουλάχιστον την ...ευγένεια να εκφερουν και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου