Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ελεύθερα Πιασίματα : Ουαί υμίν αντιρατσισταί υποκριταί.

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” σε μία προσπάθεια να δει ποιοι δημοσιογράφοι τάσσονται με τη δική μας πλευρά και ποιοι με την πλευρά των φασιστών, εγκαινίασε αυτή τη στήλη. Για το λόγο αυτό λοιπόν δημοσιεύουμε αυτό το εμετικό άρθρο του Θ.Χειμωνά

Έχω πει πολλές φορές πως δεν πιστεύω στους «αντιρατσιστές». Η έννοια αυτή δεν υφίσταται. Για μένα, υπάρχουν δύό είδη ανθρώπων: Οι ρατσιστές και οι κανονικοί άνθρωποι.

Τι εστί ρατσιστής; Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος κρίνει αρνητικά κάποιον άλλον λόγω της ράτσας (ή άλλων «ιδιαιτεροτήτων») του. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Παλιότερα, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Εμείς (σ.σ. οι κανονικοί άνθρωποι) είχαμε μια απλή αποστολή. Στεκόμασταν απέναντι από τους ρατσιστές και προσπαθούσαμε να καταρρίψουμε τα –έωλα – επιχειρήματα τους, τύπου «Οι Έλληνες είναι η ανώτερη φυλή», «Οι μετανάστες έχουν έρθει εδώ με σχέδιο να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία» κλπ κλπ.

Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει κάνει την εμφάνισή του και ένας τρίτος πόλος. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορεί να μη βαράνε μετανάστες (όπως πράττουν φανατικά εσχάτως οι ρατσιστές) αλλά τους κάνουν κι αυτοί αρκετή ζημιά. Είναι οι επαγγελματίες αντιρατσιστές.

Είναι εύκολο να τους ξεχωρίσεις από τους κανονικούς ανθρώπους, από αυτούς που νοιάζονται για τους μετανάστες. Στην πραγματικότητα, οι επαγγελματίες αντιρατσιστές δεν δίνουν δεκάρα για τους μετανάστες. Η όποια υποστήριξή τους σε αυτούς μένει μόνο στα λόγια, στα χαρτιά. Τους υποστηρίζουν οπαδικά, όπως τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Διγενή Λακκώματος. Στην καφρίλα «Όλοι οι μετανάστες είναι κλέφτες και φονιάδες» θα αντιτάξουν την δική τους αντίστοιχη: «Όλοι οι μετανάστες είναι αθώοι και άγγελοι». Ποτέ δεν πρόκειται να τους ενισχύσουν οικονομικά, ποτέ δεν θα τους δώσουν μαθήματα ελληνικών. Τους βλέπουν μπροστά τους κι αλλάζουν δρόμο. Συνήθως δε, λένε άλλα κατ’ ιδίαν και άλλα δημοσίως. Μου έχει μείνει για πάντα αποτυπωμένη στη μνήμη η ατάκα μιας τύπισσας: «Μπορείς να έρθεις μαζί μου σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Κυψέλη; Σε παρακαλώ. Έχει πολλούς μαύρους εκεί και φοβάμαι να πάω μόνη».

Γιατί λοιπόν το κάνουν; Επειδή είναι trendy; Επειδή αυτό προστάζει η –όποια- ιδεολογία τους; Γιατί θεωρούν πως έτσι πάνε κόντρα στο «Σύστημα»; Για να αβαντάρουν (αυτό παίζει τρελά τελευταία) το άλφα ή το βήτα κόμμα; Για να τους χρησιμοποιήσουν ως «αιχμή του δόρατος» (καλά, τους ίδιους τους μετανάστες τους ρωτήσανε αν γουστάρουν;) στην γκραντιόζ «επανάσταση» που ονειρεύονται τα τελευταία χρόνια; Δεν είμαι σίγουρος, πιθανότατα όλα τα παραπάνω μαζί… Στην τελική, δε μ’ενδιαφέρει, ρε φίλε! Δεν γουστάρω τους επαγγελματίες αντιρατσιστές. Είναι ψεύτες και υποκριτές.

Πηγη:http://www.city-vibes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου