Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

H ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Iskra δημοσιεύει την επιστολή που έστειλε η Σόφη Παπαδόγιαννη προς την εφημερίδα «Αυγή», με την οποία η Σόφη Παπαδόγιαννη διαμαρτύρεται για τις «διαρροές» που περιέχονται σε ρεπορτάζ της «Αυγής» (12/3) σε σχέση με τα όσα υποστήριξαν στελέχη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν με τη λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου (11/3), τα οποία μάλιστα διαστρεβλώθηκαν.

Ειδικότερα, η Σόφη Παπαδόγιαννη τονίζει ότι στελέχη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν ζήτησαν αναβολή του Συνεδρίου αλλά τόνισαν ότι το ουσιώδες είναι να διασφαλισθεί πως το Συνέδριο θα είναι ουσιαστικό και συμμετοχικό, δίνοντας τη δυνατότητα στις οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν εμπεριστατωμένη γνώμη και ρόλο στις τελικές αποφάσεις. Επομένως, το θέμα δεν είναι ο μήνας του Συνεδρίου αλλά ο απαραίτητος χρόνος και η πολιτική βούληση για τη δημοκρατική και συμμετοχική διεξαγωγή του.


Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Σόφης Παπαδόγιαννη, που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» έχει ως εξής:

"Οι διαρροές προς τον τύπο, συνήθως ψευδείς, από τις κλειστές κατά τ' άλλα συνεδριάσεις τωνσυλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τραυματίζουνσοβαρά τη δημόσια εικόνα και τη συνοχή του πολιτικού μας φορέα.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί, δε, το γεγονός πως ακόμα και η Αυγή φιλοξενεί ρεπορτάζ, όπως αυτό στοφύλο της 13ης Μάρτη, το οποίο στηρίζεται σε διαρροές, οι οποίες μάλιστα δεν αποδίδουν ορθά τιςτοποθετήσεις στελεχών.

Τα εκλεγμένα με την Αριστερή Πλατφόρμα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε τις απόψεις μας για μια σειρά επίκαιρα και κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας την ανάγκη να ανακτηθεί ησυλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων και σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών.

Λόγω της συγκυρίας, ζητήματα όπως οι πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων μας, αν και θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι η «κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας» συνιστάδέσμευση της πρόσφατης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θεωρούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονόςστην πορεία του πολιτικού μας φορέα, υπογραμμίσαμε ότι το μείζον θέμα, από το οποίο θα κριθεί και η επιτυχία του, δεν είναι τόσο ο μήνας διεξαγωγής του, όσο η καλή προετοιμασία, η συντεταγμένη πορεία προς αυτό και κυρίως η ουσιαστική συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα του κόσμου της Αριστεράς σε ένα πλούσιο και δημιουργικό διάλογο.

Η σοβαρότητα του εγχειρήματος ίδρυσης ενός ενιαίου, μεγάλου, δημοκρατικού και πολυτασικού κόμματος της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μας επιτρέπει διαδικασίες ενός συνεδρίου – express."


Σόφη Παπαδόγιαννη
Μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου