Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ 3 ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας που περιπολούν μόνιμα στην περιοχή της Μεσογείου ελλιμενίστηκαν το πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων. Πολλαπλά τα οφέλη για τη δημοκρατία υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.
Στο λιμάνι Λεμεσού, έδεσαν το πρωί τρία πλοία της μοίρας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, που περιπολεί τακτικά το τελευταίο διάστημα στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα τρία ρωσικά σκάφη, ένα αντιτορπιλικό, ένα αποβατικό και ένα δεξαμενόπλοιο, θα παραμείνουν στο λιμάνι της πόλης, τρεις μέρες, για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων τους.
Την ρωσική μοίρα, συμπληρώνουν ακόμη δύο ακόμη σκάφη, τα οποία κατευθύνονται προς το λιμάνι Ταρσούς της Συρίας.
Η παρουσία της μοίρα των σκαφών στην Μεσόγειο, έχει κριθεί απαραίτητη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ρωσικής ομοσπονδίας για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.

Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη θα επισκεφθεί αύριο ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Ρωσία στην Κύπρο.
Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ζητηθεί άδεια ελλιμενισμού και άλλων σκαφών του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που ήδη βρίσκονται στη περιοχή της Μεσογείου.
Οι 300 ναύτες των τριών σκαφών θα λαμβάνουν εκ περιτροπής, άδειες εξόδου, αρχής γενομένης από σήμερα. Η παρουσία, των τριών σκαφών στη Λεμεσό, θεωρείται από τους τοπικούς παράγοντες της πόλης ως μια μικρή κίνηση αναζωογόνησης της αγοράς, τόσο από τα ψώνια των 300 και πλέον ναυτών όσο και από τα έσοδα του ανεφοδιασμού των σκαφών.
Για πρώτη φορά ρωσικό πολεμικό σκάφος ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό, πριν από ένα χρόνο. Τους τελευταίους δύο μήνες στο λιμάνι της Λεμεσού στάθμευσαν γύρω στα 15 ρωσικά πολεμικά.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “ΡΙΑ – Νοβόστι”, ο στόλος περιλαμβάνει το αντιτορπιλικό Ναύαρχος Παντελέγιεφ, τα πλοία αμφίβιου πολέμου Περέσβετ και Ναύαρχος Νεβελσκόι, το πετρελαιοφόρο Πετσένγκα και το ρυμουλκό διάσωσης Φοτίφ Κιρλόφ, έχουν δε αναχωρήσει από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου για να ενωθούν με τη ναυτική δύναμη της Ρωσίας στη Μεσόγειο.
Η ναυτική αυτή ρωσική δύναμη περιλαμβάνει και το μεγάλο αντιτορπιλικό Σεβερομόρσκ, τη φρεγάδα Γιάροσλαβ Μούντρι, τα ρυμουλκά διάσωσης Αλτάι και SB-921 και το δεξαμενόπλοιο Λένα από τους στόλους της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, καθώς και το αποβατικό Αζόφ της κλάσης Ρόπουτσα II από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα, προσθέτει το ρωσικό πρακτορείο, να ενισχυθεί περαιτέρω η ναυτική δύναμη της Ρωσίας στη Μεσόγειο με πυρηνικό υποβρύχιο όπως δήλωσε την Κυριακή ο Ναύαρχος – Διοικητής Ναυτικού Βίκτορ Τσιρκόφ.
Συμφώνως δηλώσεων του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, είναι απαραίτητη μία τακτική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, προκειμένου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
Η διοίκηση και ο έλεγχος της ναυτικής αυτής ρωσικής δύναμης θα έχουν ως βάση είτε το Νοβόροσισκ στη Ρωσία είτε τη Σεβαστούπολη στην Ουκρανία.
Ο Ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογέντοφ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, δήλωσε στο ΡΙΑ – Νοβόστι ότι η ναυτική δύναμη της Μεσογείου θα πρέπει να αποτελείται από δέκα πολεμικά πλοία και άλλα σκάφη υποστήριξης, ως μέρος τακτικών στολίσκων με αποστολή την επίθεση, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και τη ναρκαλίευση.
πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου