Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Google και NASA επενδύουν σε κβαντικό υπερ-υπολογιστή



Την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή ανακοίνωσε η Google σε συνεργασία με τη NASA, με την πρώτη να επενδύει σε αυτό το ποσό των 15 εκατ. δολ. Η εγκατάστασή του έχει ξεκινήσει ήδη κι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2013.
Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσουν το Quantum Artificial Intelligence Lab, το οποίο θα βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο Ames της της NASA στην Καλιφόρνια όπου θα φιλοξενείται ο μεγαλύτερος κβαντικός υπερυπολογιστής που έχει κατασκευαστεί ποτέ και θα χρησιμοποιείται από τους ερευνητές της Universities Space Research Association (USRA) για να θα βοηθήσει στην εξέλιξη της έρευνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες στατιστικές, υπολογίζεται ότι θα είναι 3.600 φορές πιο γρήγορος από τους καλύτερους υπολογιστές που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι χάρη στην ταχύτητα με την οποία θα μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα, θα μπορεί δεχόμενος φωνητικές εντολές, να δίνει απαντήσεις σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως την κλιματική αλλαγή και την εξέλιξη μιας ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου