Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αύξηση στις επιθέσεις απατεώνων στο Διαδίκτυο.



Οι καταναλωτές έπεσαν θύματα από σχεδόν 290.000 απάτες σε απευθείας σύνδεση και έχασαν περισσότερα από $ 525 εκατομμύρια το 2012, σημειώνοντας αύξηση 8 τοις εκατό από το 2011.
Ρεπορτάζ του Larry Greenemeier.

Οι απάτες στο Internet ήταν σχεδόν από αυτό καθ' εαυτό το ίδιο το Internet, αλλά αυτό δεν σταματά τους χρήστες να πέφτουν στην παγίδα. Η τελευταία έκθεση από το Κέντρο Παραπόνων Εγκλημάτων Internet του FBI αναφέρει ότι οι καταναλωτές έπεσαν θύματα από σχεδόν 290.000 σε απευθείας σύνδεση απάτες και έχασαν πάνω από 525 εκατομμύρια δολάρια το 2012 που είναι το 8 τοις εκατό από το 2011.

Συνολικά, οι περισσότερες καταγγελίες απάτης ήρθαν από την Καλιφόρνια, σχεδόν διπλάσιες από την Φλόριντα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.



Στο πιο πρόσφατο έγκλημα στο Διαδίκτυο το περασμένο έτος, εμπλέκονται απατεώνες οι οποίοι εμφανίζονται ως έμποροι αυτοκινήτων και κάνουν διαφήμιση σε απευθείας σύνδεση για να πωλούν αυτοκίνητα, που στην πραγματικότητα δεν τους ανήκουν. Τα θύματα πληρώνουν μέσω του Web, χωρίς καμία εγγύηση. Πλήρωσαν αυτοκίνητα για καινούρια και πήραν μεταχειρισμένα.

Πηγή, scientificamerican
Απόδοση, Δ. Γιάκας  http://demgiakas.blogspot.gr/2013/05/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου