Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ? ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !








Το πρωτόκολλο του Λονδίνου, μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Δανίας, με το οποίο επικυρώθηκε η εκλογή του Βασιλέως Γεωργίου Α', με ρητό όρο την Έπανένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, υπογράφηκε στις 13 Ιουλίου 1863.

Επίσημη ένωση Επτανήσων


Στις 1η Αυγούστου υπογράφεται το πρωτόκολλο της παραχώρησης με την προϋπόθεση ότι θα συναινέσει η ΙΓ΄ Ιόνια Βουλή, η οποία και εκλέγεται ειδικά για το σκοπό αυτό.
Στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΙΓ΄ Βουλής (5η Οκτωβρίου 1863) διαβάζεται το ψήφισμα για την Ένωση που είχε συντάξει ο βουλευτής Λευκάδας Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Με τις συνθήκες της 14/11/1863 και 17/5/1864 επισημοποιείται η παραχώρηση των Επτανήσων στην Ελλάδα
Στις 21 Μαΐου αναγγέλεται επίσημα από τον Άγγλο Αρμοστή η άρση της προστασίας, ο οποίος και παραδίδει στον απεσταλμένο της Ελληνικής κυβέρνησης Θρασύβουλο Ζαΐμη τα Ιόνια νησιά. Στη συνέχεια φθάνει στά Επτάνησα ο ἑλληνικός στρατός και αργότερα ο Βασιλεύς Γεώργιος Α' για επίσημη επίσκεψη.

Στις 19 Ιουλίου 1864 φθάνουν στον Πειραιά οι 84 Επτανήσιοι Βουλευτές και ο αθηναϊκός λαός τους υποδέχεται με ενθουσιασμό.
"Γεώργιος Α’ Βασιλεύς των Ελλήνων
Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της βουλής απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:
Περί οργανώσεως της εκπαιδεύσεως κατά την επτάνησον.
Αρθρον 1 – Καταργούνται α) Το αρχοντείον της Παιδείας εν Επτανήσω. β) η Ιόνιος Ακαδημία. γ) το εν Κερκύρα Ιεροσπουδαστήριον, δ) το εν Κερκύρα Γυμνάσιον, ε) τα Λύκεια Κερκύρας, Παξών, Λευκάδος, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Κυθήρων."

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ(ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ), ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ : "ΠΕΡΙ ... ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΟΝ", ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ(!!!!!!!!!!) ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ !!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου