Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Πλήρη άγνοια είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο είχε διαβιβαστεί στο ελληνικό υπουργείο η «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το διαβιβαστικό δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, ούτε του κ. Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών.

Το θέμα αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο οι πηγές της Ιπποκράτους καταλογίζουν «απελπισμένη προσπάθεια να εμπλέξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία βασίστηκε σε πανηγυρικώς αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου».
Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν εντυπωσιακό το γεγονός ότι «ακόμη δεν συνετίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη στην προανακριτική επιτροπή, η γαλλική πλευρά είχε στείλει στην ελληνική κυβέρνηση το cd με τα ονόματα επισήμως, ενώ σε διαβιβαστικό έγγραφο αναφερόταν ότι το cd μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους.

Κατόπιν αυτών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου