Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σχετικά με: "300.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θέλουμε να επιβιώσουμε"


Πρώτα να σε διορθώσω στο συλλογισμό σου. Δεν μπορείς να δεις το κράτος ως εταιρεία. Πολύ απλά γιατί οτιδήποτε απόφαση λαμβάνει επηρεάζει όλο τον πληθυσμό. Ξεκάθαρα μιλώντας αν απολυθούν 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν στους δρόμους ψάχνοντας για δουλειά και άρα αυξάνοντας την ανεργία.
Τα χρήματα που αυτοί ξοδεύουν δεν θα κινούνται στην αγορά αλλά φύγουν έξω για αποπληρωμή με αποτέλεσμα να γίνουμε ακόμη πιο φτωχοί ως πολίτες. Τρίτον αν φύγουν τώρα με αυτό το σύστημα (που δεν έχει καμία αυτοματοποίηση) ποιός θα κάνει την δουλειά τους? Εδώ ήδη οι περισσότερες υπηρεσίες υπολειτουργούν.
Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές άλλες αρνητικές επιπτώσεις για μία μόνο θετική. Για να μπορέσεις να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα (συστήματα, κατάλληλη εκπαίδευση των εναπομείναντων, αναπτυσσόμενη αγορά, θέσεις εργασίας). Τόσα χρόνια που μπορούσαν να το κάνουν την παίζανε. Αν το κάνουν αυτό τώρα μόνο κακό θα κάνει.
Επίσης αν σκεφτείς το κράτος ως εταιρεία θα έβλεπες ότι οι μισθοί είναι ένα μόνο μέρος και πιθανόν λιγότερο σημαντικό. Για παράδειγμα όταν το κράτος έχει εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιεί και νοικιάζει άλλες από ιδιώτες εκεί έχει μεγάλες χασούρες. Ας λύσουν όλα τα άλλα και μετά αν χρειαστεί ας κάνουν απολύσεις. Το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τον πολίτη, όχι ο πολίτης για να εξυπηρετεί το κράτος.
Μακροχρόνια Άνεργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου