Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γ. Λιάνης: «Πρέπει να επιλεγούν καινούργια πρόσωπα»



Τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν εχει πει την αλήθεια στους πολίτες

Την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Λιάνης, σημειώνοντας πως «η κοινωνία είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους με ικανότητες».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», συμφώνησε με την ανάγκη αποκρατικοποιήσεων -αρκεί να προηγηθεί διάλογος- και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει την αληθινή εικόνα της χώρας στους πολίτες.

"Οφείλουμε να το κάνουμε έστω και τώρα που είναι πολύ αργά. Όχι μισόλογα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δημιούργησε στο μέσο Έλληνα μια αίσθηση συντριβής. Δεν γίνεται να το χωνέψει ο κόσμος αυτό. Του λέμε ψέματα", ανέφερε.

Έκρινε ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι απαραίτητες, επειδή -μεταξύ άλλων- θα απαλλάξουν τη χώρα από "τους οπλαρχηγούς του λαϊκισμού". Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο Γιούνκερ των εν λευκώ αποκρατικοποιήσεων, που θα φέρει "την Ανατολική Γερμανία στην Ελλάδα".

Τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του. "Πρέπει να επιλεγούν καινούργια πρόσωπα. Υπάρχουν πρόσωπα που δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτά που ήθελε ο πρωθυπουργός και μερικά από αυτά τα γνωρίζει μάλιστα πάρα πολύ καλά ο ίδιος. Τι φοβόμαστε και δεν κάνουμε αλλαγές; Μεταγραφές; Όχι απαραίτητα από άλλα κόμματα, αλλά η κοινωνία είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους με ικανότητες", είπε.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Γ. Λιάνης είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου