Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Επίθεση» Γερμανικών επενδύσεων


kapfererΣτους πιο νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας εστιάζουν την προσοχή τους οι Γερμανοί: ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, νέες τεχνολογίες, μεταφορές, ναυτιλία, διαχείριση αποβλήτων, τουρισμός.




Βασικό θέμα στην ελληνογερμανική συνάντηση παραμένει ο ήλιος. Το σχέδιο «αξιοποίησης του ελληνικού ήλιου» περιγράφει πώς θα γίνουν οι εξαγωγές ηλιακού ρεύματος όχι μόνο προς τη Γερμανία, αλλά και προς άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το πλούσιο ηλιακό δυναμικό της χώρας μας για να καλύψουν τους στόχους και τις ανάγκες τους σε ΑΠΕ.

Οι άλλοι τομείς του γερμανικού ενδιαφέροντος είναι ο τουρισμός, η «παραδοσιακή βιομηχανία», τα τρόφιμα, οι υποδομές και η διαχείριση απορριμμάτων.

Οι Γερμανοί δήλωσαν πάντως διατεθειμένοι να προσφέρουν τεχνογνωσία μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας ΚfW και πρότειναν τη δημιουργία Ειδικών Επενδυτικών Ζωνών στην Ελλάδα με ευνοϊκούς ορούς για ξένες επενδύσεις.

Σε έναν μήνα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην χώρα, ο «διαχειριστής» του γερμανικού σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες, με συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου