Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Steve Jobs: Τέλος εποχής για την Apple


Steve Jobs: Τέλος εποχής...
Η παραίτηση του Steve Jobs από τη θέση του γενικού διευθυντή της Apple δεν σηματοδοτεί απλώς μια τεράστια αλλαγή στον κόσμο των νέων τεχνολογιών, αλλά το τέλος μιας ολόκληρης εποχής οράματος, έμπνευσης και εντέλει... δημιουργίας.



Ο ίδιος, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, έγραψε: «Ανέκαθεν έλεγα, πως όταν κάποτε έρθει μια μέρα που δε θα μπορώ να αντεπεξέλθω στα καθήκοντα και τις προσδοκίες μου ως CEO της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα σας ενημέρωνα. Δυστυχώς, αυτή η στιγμή ήρθε».

Ο Jobs δεν ήταν απλώς το «μυαλό» πίσω από το κολοσσό που λέγεται Apple, αλλά ένας άνθρωπος- ορχήστρα, ο οραματιστής που κινούσε τα νήματα σε πολλούς παραγωγικούς τομείς: Μουσική, τηλεόραση, λογισμικό, κινητή τηλεφωνία και cloud computing.

Τα προϊόντα που εμπνεύστηκε και έκανε πραγματικότητα, συγκαταλέγονται στo top 10 των πιο επιτυχημένων εφευρέσεων. Macintosh. iPod. iPhone. iTunes. iMovie. iPad.

Επιπλέον τα πήγε εξαιρετικά και στο χρηματιστηριακό τομέα, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 10 χρόνια η μετοχή της Apple άξιζε 9 δολάρια, ενώ σήμερα έχει φθάσει τα 376! Άλλωστε η εταιρεία- κολοσσός κονταροχτυπιέται με την Exxon Mobil για τον τίτλο της πιο σημαντικής εταιρείας στον κόσμο.

Ο Steve Jobs πολεμά με τον καρκίνο από το 2004. Το 2009 υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ύπατος και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η παραίτησή του δε σημαίνει ότι ο Jobs δε θα έχει λόγο και συμμετοχή στις όποιες μελλοντικές αποφάσεις της Apple... Ωστόσο αυτό που θα λείπει θα είναι η πολυσχιδής προσωπικότητά του, το όραμα και η αχαλίνωτη επιρροή του στις εξελίξεις της επόμενης γενιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου