Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Την Τρίπολη κάνουν έδρα τους οι εξεγερμένοι, εκατέρωθεν βιαιοπραγίες βλέπει ο ΟΗΕ


Τραυματισμένος μαχητής με τους εξεγερμένους στην Πλατεία των Μαρτύρων (τέως Πράσινη Πλατεία), το συμβολικό κέντρο του κανταφικού καθεστώτοςΠαραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες τόσο από τους υποστηρικτές του Καντάφι όσο και από τους εξεγερμένους διαπιστώνει στη Λιβύη η Διεθνής Αμνηστία, με τα Ηνωμένα Έθνη να ζητούν αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές ενώ οι συγκρούσεις στη χώρα συνεχίζονται.



Τα πυρά δεν έχουν ακόμη καταλαγιάσει στην Τρίπολη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πάντως τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Το πρωί της Παρασκευής, οι αντικαθεστωτικοί είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την εγκατάστασή τους από την Βεγγάζη στην Τρίπολη, η οποία πλέον θα είναι η διοικητική βάση τους.

Πέραν των σποραδικών συγκρούσεων στην Τρίπολη, οι μάχες επικεντρώνονται πλέον κυρίως στην πόλη της Σίρτης, όπου φαίνεται πως οι αντικαθεστωτικοί πως συναντούν ακόμη σθεναρή αντίσταση από τους υποστηρικτές του Καντάφι. Τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης θέσεις στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης.

Παράλληλα, π ΟΗΕ έδωσε το «πράσινο φως» για ξεπάγωμα λιβυκών περιουσιακών στοιχείων, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου