Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


«Δεν παρενοχλήθηκαν όλες οι δημοσιογράφοι από τον DSK» γράφουν στο σημερινό φύλλο της Liberation τρεις γνωστές δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας, αντιδρώντας στις κατηγορίες ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν ήταν ασφαλείς μόνες τους με τον πρώην επικεφαλής του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν.
Σε άρθρο τους στην κεντροαριστερή εφημερίδα οι τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι της Liberation, της Monde και της Parisien αρνούνται τις καταγγελίες ότι ο Στρος-Καν παρενοχλούσε συστηματικά τις δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός μονίμως φλέρταρε τις γυναίκες, κάποιες φορές φτάνοντας στα άκρα» γράφουν στο άρθρο τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίες εξηγούν ότι έχουν περάσει μήνες, ίσως και χρόνια, κάνοντας ρεπορτάζ για την καριέρα του Στρος-Καν.
«Τα προκλητικά υπονοούμενα ή οι κλεφτές ματιές στο ντεκολτέ ήταν σχεδόν προϋπόθεση για την έναρξη κάθε συνέντευξης, κάτι σαν εισαγωγή προτού αρχίσει να αναπτύσσει το κεντρικό θέμα της συνέντευξης, για την οικονομία ή την πολιτική» έγραψαν οι γαλλίδες δημοσιογράφοι.
«Αλλά ποτέ δεν δεχτήκαμε επίθεση ή απειλή» επιμένουν οι γράφουσες προσθέτοντας ότι «η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα δημοσιογράφο επιτυγχάνεται στο τέλος: αυτός μπορεί να της κολλήσει. Εκείνη μπορεί (οφείλει), αν θεωρήσει ότι (εκείνος) ξεπέρασε τα όρια, να το αναφέρει στην εφημερίδα της».
«Ποτέ δεν βρεθήκαμε σε αυτή την θέση με τον DSK».
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δέχονται έντονη κριτική επειδή δεν αναφέρονταν στη φήμη του Στρος-Καν ως λάτρη των γυναικών, στις οποίες συχνά «τα έριχνε» και μάλιστα επίμονα.
Μία γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν όταν του πήρε συνέντευξη για ένα βιβλίο της, το 2002.
Στο μεταξύ, η ιδιωτική ζωή του Ντομινίκ Στρος-Καν, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας του με την οικογένειά του, είναι, πλέον, στενά περιορισμένη στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα γαλλική εφημερίδα.
Η Le Parisien επικαλείται ανώνυμο στενό φίλο της οικογένειας ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κλήθηκε να υποβάλει μία λίστα με τα ονόματα μόλις τεσσάρων ανθρώπων που δεν θα χρειάζονται άδεια για να τον επισκεφθούν.
«Θα είναι η Αν (Σινκλέρ, η σύζυγος) φυσικά. Και οι δύο δικηγόροι του» είπε στην εφημερίδα η πηγή, που δεν ήταν σίγουρη για το τέταρτο όνομα.
Ο 62χρονος Στρος-Καν έχει τέσσερα παιδιά- τρεις κόρες κι έναν γιό- από δύο προηγούμενους γάμους.
Η Le Parisien θεωρεί ότι η νεότερη κόρη του, η 26χρονη Καμίλ, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη και με την οποία γευμάτισε ο Στρος-Καν την ημέρα που συνελήφθη, είναι το τέταρτο πρόσωπο στη λίστα.
Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι η Καμίλ κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων, που του απήγγειλαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος καμαριέρας στις 14 Μαϊου.
ΣΤΙΣ 19:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου