Σάββατο 21 Μαΐου 2011

NTAΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΔΡΟΥΤΣΑ : "ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ"



Πρόσεχε σύντροφε!!! Οι Οθωμανοί ειναι Οθωμανοί!!!!

Πρόταση στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφθούν μαζί την ελεύθερη και κατεχόμενη Κύπρο διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Zaman, σημειώνοντας μάλιστα ότι η...
πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Γρ. Δελαβέκουρα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια πρόταση στον Δημήτρη Δρούτσα και πολύ περισσότερο ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today's Zaman» έγραψε χθες ότι ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει το 2009 στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περί κοινής επίσκεψης στην Κύπρο.

Η πρόταση Νταβούτογλου ήρθε στο φως από τις αποκαλύψεις που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» με τη δημοσίευση αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων τα οποία διέρρευσαν στο Wikileaks. Η Ζαμάν αναφέρει μάλιστα ότι το τηλεφώνημα Νταβούτογλου στην τότε υπουργό έγινε όσο αυτός ήταν στα Κατεχόμενα.

Σε προεκλογική εκστρατεία

Σε ερώτηση αν ο Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας συμφωνεί να επισκεφθεί τα Κατεχόμενα, την ώρα που ο ίδιος θα επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ότι «και σήμερα μία πρόταση της μορφής ΄‘να επισκεφθούμε μαζί τη βόρεια και τη νότια Κύπρο’’, βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

«Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να επισκεφθούμε μαζί αμφότερες τις πλευρές και να ετοιμάσουμε το έδαφος για μία λύση», είπε.

Σε ερώτηση αν θα επισκεπτόταν την «ελληνική Κύπρο» (όπως την αποκαλεί) αν ο Έλληνας ομόλογος του θα επισκεπτόταν τα κατεχόμενα, ο κ. Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι «το να γίνουν χωριστές επισκέψεις, είναι και αυτό μία ιδέα, αλλά από την πλευρά μας η δική μας ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε τις επισκέψεις μαζί».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγιναν κατά την προεκλογική του εκστρατεία στο Ικόνιο, όπου είναι υποψήφιος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρα έχει ως εξής: «Τέτοια πρόταση ουδέποτε διατυπώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την τουρκική πλευρά προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επομένως δεν είναι δυνατόν και να υπήρξε ανταπόκριση - είτε θετική είτε αρνητική - επ’ αυτής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα«.

»Σε κάθε περίπτωση, αυτονόητη προϋπόθεση για μια τέτοια επίσκεψη, θα αποτελούσε η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η παρουσία των οποίων, είναι, όπως γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, η ουσία του Κυπριακού προβλήματος«.

»Μόνον εφόσον αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα καταστεί εφικτή μια λύση του προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων. Για αυτόν τον στόχο αγωνιζόμαστε και απευθύνουμε, για μία ακόμη φορά, έκκληση προς την τουρκική ηγεσία να συμβάλει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις και εποικοδομητικά σε αυτή την προσπάθεια».
ΣΤΙΣ 07:43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου