Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ



Σε διάψευση δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το δημοσίευα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχει κάνει πρόταση στον Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφτούν από κοινού τα κατεχόμενα της Κύπρου και ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά». Τέτοια πρόταση ουδέποτε...
διατυπώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την τουρκική πλευρά προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επομένως δεν είναι δυνατόν και να υπήρξε ανταπόκριση - είτε θετική είτε αρνητική - επ’ αυτής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα",ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελλαβέκουρας.
Επισήμανε δε ότι "σε κάθε περίπτωση, αυτονόητη προϋπόθεση για μια τέτοια επίσκεψη, θα αποτελούσε η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η παρουσία των οποίων, είναι, όπως γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, η ουσία του Κυπριακού προβλήματος".
"Μόνον εφόσον αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα καταστεί εφικτή μια λύση του προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων. Για αυτόν τον στόχο αγωνιζόμαστε και απευθύνουμε, για μία ακόμη φορά, έκκληση προς την τουρκική ηγεσία να συμβάλει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις και εποικοδομητικά σε αυτή την προσπάθεια", πρόσθεσε.Το δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας «Today's Zaman» φιλοξενεί δηλώσεις του Α. Νταβούτογλου για πρόταση που, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε κάνει στο παρελθόν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη περί επίσκεψης στην Κύπρο.
Όταν ρωτήθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου αν ο νυν Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας συμφωνεί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα, την ώρα που ο ίδιος θα επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία, απάντησε ότι "και σήμερα μία πρόταση της μορφής 'να επισκεφθούμε μαζί τη Βόρεια και τη νότια Κύπρο', βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά".Ωστόσο, στη συνέχεια η εφημερίδα προχώρησε σε διόρθωση στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα. Στο διορθωμένο κείμενο προστέθηκε στην αρχή της πρότασης ένα "εάν". Η πρόταση λοιπόν διαμορφώθηκε ως εξής: "εάν μία πρόταση της μορφής 'να επισκεφθούμε μαζί τη βόρεια και τη νότια Κύπρο' βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα....".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου